Projecten2021-10-19T11:15:34+00:00

Renovatiemeter: Hoe gaat het met u? | Woonstichting JOOST (wonenbijjoost.nl)

Woonstichting JOOST maakt gebruik van de Renovatiemonitor. Die biedt al tijdens een project inzicht in de klanttevredenheid en geeft corporaties en aannemers de gelegenheid bij te sturen op het moment dat het nodig is. En dit naar volle tevredenheid van de bewoners. Lees meer Renovatiemeter: Hoe gaat het met u? | Woonstichting JOOST (wonenbijjoost.nl)

Tevredenheid vergroten tijdens de renovatie

In opdracht van Mitros renoveert Hemubo meerdere flats in het Utrechtse Overvecht. Sinds de start vraagt Centrum voor Woononderzoek aan de bewoners wat hun ervaringen zijn. Het stelde Hemubo en Mitros in staat om tijdens het proces optimaal in te spelen op de behoeften van de bewoners. Omdat de tevredenheid iedere maand groter werd, liep de renovatie geen vertragingen op. En daar werd iedereen blij van!

Tevreden bewoners

Wij hebben alle draagvlakprocessen gehaald en daar zijn we best trots op! Maar we weten ook dat de bewoners er blij mee zijn. Waarom? Omdat we niet alleen sturen op communicatie en overtuigingskracht, maar ook inspelen op zaken die bewoners belangrijk vinden. Door rekening te houden met de wensen van mensen, ontstaat er vanzelf een soepel draagvlakproces, tevreden bewoners en een goede nachtrust voor de opdrachtgevers.

Draagvlak? Binnen twee uur heb je zekerheid!

Tijd is geld. Daarom maakte Woonwaard gebruik van de draagvlakoptimalisator van Centrum voor Woononderzoek. Met deze handige tool werd binnen twee uur duidelijk of er voldoende draagvlak was. Uit het onderzoek bleek dat het erom zou spannen. Maar dankzij de draagvlakoptimalisator wist Woonwaard precies wat er nodig was om voldoende draagvlak te realiseren.

Draagvlak in tweede instantie

De Alliantie en Nijhuis zijn gespecialiseerd in het projectmatig renoveren van woningen. Meestal zijn de bewoners direct tevreden met hun renovatievoorstel. In de Plevierenstraat eo in Amersfoort, stemden de bewoners echter tegen het voorstel. Centrum voor Woononderzoek onderzocht waar die ontevredenheid in zat. Op basis van onze bevindingen, werd het plan aangescherpt en ontstond er ruim voldoende draagvlak. Nijhuis kon snel aan de slag en zorgt er met behulp van de Renovatiemonitor voor, dat de klantbeleving ook tijdens de uitvoering positief is. Dat heeft uiteindelijk geleid tot tevreden bewoners en een 7,8 als rapportcijfer!

Sociaal Renoveren is samen renoveren

Sociaal renoveren is een belangrijk thema in de Utrechte wijk Overvecht. Portaal, BAM, Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht en welzijnsorganisaties vroegen Centrum voor Woononderzoek om onderzoek te doen en activiteiten te ontwikkelen rond dit thema. Op basis van de uitkomsten, besloten Portaal en BAM diverse flats te verduurzamen. Bovendien waren de Gemeente Utrecht en welzijnsorganisaties nu beter in staat om bewoners te ondersteunen bij hun financiën en begeleiding naar werk en welzijn.

Betrokken achterban is goud waard

Eigen Haard, Stichting !WOON en de bewonerscommissie, waren benieuwd wat de bewoners vonden van het projectplan en sociaal plan. In nauwe samenwerking met Stichting !WOON en de bewonerscommissie stelde Centrum van Woononderzoek een vragenlijst samen. Hiermee werd het draagvlak versterkt en deden we recht aan de wensen van de bewoners. De resultaten van het onderzoek gaven de bewonerscommissie voldoende onderbouwing voor een duidelijk advies aan Eigen Haard. Met als grote voordeel dat het advies gedragen werd door alle bewoners en niet alleen de commissie.

Wij werken o.a. voor:

De Alliantie, Portaal, Eigen Haard, Parteon, Woonwaard, Mitros, BAM, Gemeente Utrecht, Zayaz, Huybregts Relou, Salverda, SSW, Bouwbedrijf Van Dillen, Smeets Bouw, Kennemer Wonen, Van Alckmaer, Woonzorg, Woonstichting Joost, Dock, Universiteit Utrecht, Tablis Wonen, Mooiland, Talis, Veluwonen , SallandWonen, Rutges, Nijhuis Bouw, Lefier, Woningstichting ‘thuis, Elan Wonen, Ymere, diverse bewonerscommissies, diverse bedrijven in relatie tot aardbevingsschade Groningen

Ga naar de bovenkant